Gastheer Biesbosch

Heeft u wel eens een kop koffie gedronken bij Restaurant de merwelanden
of overnacht bij Stayokay Dordrecht aan het Moldiep? Dan was u te gast bij een van de gastheren van Nationaal Park De Biesbosch!

Het project ‘Gastheerschap in de Nationale Parken’ is vorig jaar gestart in Nationaal Park De Biesbosch. Daarbij wordt samengewerkt met diverse partijen waaronder het IVN: een organisatie die zich inzet voor natuur- en milieueducatie. Het project richt zich op recreatieondernemers en bezoekers van Nationaal Park De Biesbosch.

Recreatieondernemers zijn ambassadeurs voor hun omgeving. Als geen ander kennen zij de mooiste plekjes en geven dit soort tips graag door aan hun gasten. Met de cursus Gastheerschap worden ondernemers geleid met kennis over De Biesbosch. Zij volgen een aantal weken de cursus, totdat zij zichzelf met recht Gastheer van Nationaal Park De Biesbosch mogen noemen. De ondernemers ontvangen dan het gevelbordje, waaraan u gemakkelijk kunt zien dat het bedrijf een gastheer is.

Mocht u een gevelbordje tegenkomen, aarzel dan niet om informatie te vragen. De gastheren heten u graag welkom en delen met alle plezier hun kennis. Ook kunt u bij de gastheren terecht voor algemene brochures van Nationaal Park De Biesbosch en een exemplaar van de Beleef de Biesboschkrant. Wees welkom bij de Gastheren van Nationaal Park De Biesbosch!

Een aantal gastheren heeft daarnaast het duurzaamheidskeurmerk Green Key. Daarmee laten zij zien actief mee te werken aan het verduurzamen
van de Biesbosch.

Wij steunen het Beleef en Geef fonds voor een Beleefbare Biesbosch Nationaal Park!

De Biesbosch heeft steeds minder geld om alle recreatieve voorzieningen goed te onderhouden. Help daarom mee deze voorzieningen als fiets- en wandelpaden, steigers ed. in stand te houden. Wij vragen u daartoe een vrijwillige bijdrage.

Uw bijdrage komt rechtstreeks ten goede aan projecten in de Biesbosch, zoals bankjes, begaanbare wandelpaden of onderhoud aan strandjes.

Voor informatie, stuur een email naar info@merwelanden.nl